Blog

Tillbaks på minus

24 sep 2013
Pelikan i San Cristobal Pelikan i San Cristobal

Du vet, det händer inte så jävla mycket i Galápagos. Puerto Ayora där jag bor är en liten by och man gör sin grej. När jag kom hit för nåt år sen var jag mycket mer aktiv och gjorde utflykter till de andra öarna tillsammans med mina vänner, snorklade och hängde på Tintoreras. Men allt eftersom tiden går och vännerna reser vidare har livet blivit mer inbundet. Så min resa har börjat bli en inre resa. Och där händer hur mycket som helst.

Läs mer

Ciao Scandinavian Comics

10 apr 2013
Scandinavian Comics sista rastplats Scandinavian Comics sista rastplats

Det är med tungt hjärta som jag är tvungen att meddela att min sajt Scandinavian Comics kommer att läggas ner. Den har funnits i några år och jag och många andra har haft stor glädje av den. Men, all good things come to an end och 2013 är tydligen året då den sajten går i graven.


Läs mer

En svensk i Galápagos

22 feb 2013
Puerto Ayora Puerto Ayora

Jag har bott och arbetat i Puerto Ayora, Galápagos i åtta månader, firat min 40-årsdag, haft min första jul på stranden, överlevt nyårsafton i Isabela och rest genom Ecuador utan att skriva en rad om mina upplevelser. Så vore det inte på tiden att jag trycker ner en tanke eller två om det här?

Läs mer

En riktigt god jul!

24 dec 2012
Friends of Galápagos Friends of Galápagos

Hej kära vänner. Jag ville bara önska en riktigt god jul från oss i Puerto Ayora. Julen är här med plastgranar, hysteriskt blinkande ljus och absolut ingen snö.

Läs mer

Getting django-debug-toolbar to work with Virtualbox

29 jun 2012
This is how fast internet is here - Galapagos 2012 This is how fast internet is here - Galapagos 2012

The other day I needed to use django-debug-toolbar, but even though I set it up properly, it didn't work. After googling a bit (just a little bit, the connection in Puerto Ayora is horribly slow) I found the issue.

The root of the problem is that when you are using a virtual machine, the internal IP isn't 127.0.0.1, which  is the default for the setting INTERNAL_IPS. Changing this to (or adding) the VM's IP will fix the problem. So in my case, the correct setting should be:

Läs mer

Rökning dödar... och kan vara lite kul samtidigt

22 apr 2012
Enligt de nya etiketterna på ciggen i Danmark så blir du lika skabbig som min ekorre Enligt de nya etiketterna på ciggen i Danmark så blir du lika skabbig som min ekorre

En bild säger ju mer en tusen ord... om den inte är en bild på tretton ord, vill säga. Så för ett tag sedan introducerades nya det-är-jättedumt-att-röka-etiketter på cigaretterna i Danmark, förmodligen från nåt nytt EU-direktiv. Och en del av dem är riktigt underhållande, så jag vill gärna visa upp dem.

Läs mer

Dansk musik suger tomte - men det finns undantag

30 mar 2012
Flødeklinikken Flødeklinikken

Det är riktigt svårt att hitta bra musik i det lilla landet i väst. Och tro mig, jag letar med ljus och lykta eftersom jag faktiskt gillar det här med musik. Nu är det kanske en ganska subjektiv åsikt, men objektivitet är inte mitt mest framträdande drag. Men ibland finner även en tondöv höna en bra låt.

Läs mer

Gratis yoga på Nørrebro

20 mar 2012
Nørrebro Nørrebro

Så fort jag ser en svensk tv-serie eller film, så slås jag direkt av avsaknaden av den ruffigheten som man hittar i Köpenhamn. Svenskar är lite mer... mesiga. Allt är så himla polerat, välordnat och tryggt. Och tråkigt. Visst, jag generaliserar röven av mig såklart, men det är något med stämningen. Det finns mycket som inte fungerar lika bra som i moderlandet (tänk badrum till exempel, eller avsaknaden av sådana), men det kompenseras ofta med kreativitet och finurlighet.

Läs mer

Söndagsångest

26 feb 2012
Foosballspelare, förmodligen lika gammal som jag Foosballspelare, förmodligen lika gammal som jag

Söndagsångest. Eller egentligen inte, det är nog mer en halvt melankolisk betraktelse av livet. Men det brukar alltid inträffa på söndagar. Jag tror det beror på att fredagar och lördagar ofta är så intensiva, och sen har man helt plötsligt en dag där det inte händer ett skit. Kroppen är sliten och hjärnan kopplar inte riktigt, fixar inte omställningen.

Läs mer

Språkconfusion

23 feb 2012
Jepp. Detta är en programmerare. Jepp. Detta är en programmerare.

Nu när jag äntligen har fått syntax highlighting att fungera här på martinkjellberg.com, så vill jag naturligtvis börja skriva mer om programmering. Men strukturerad som jag är (javisst, tjena mittbena) så bryter det mot min idé om att blogga på svenska. Jag vill nämligen inte skriva om programmering på svenska!

Läs mer